HACCP


A HACCP olyan, tág értelemben vett jó gyártási és forgalmazási gyakorlatra és jó higiéniai gyakorlatra alapozott élelmiszer-biztonsági kockázatkezelő rendszer, amely önmagában vagy a teljes körű minőségbiztosítási rendszer részeként is alkalmazható. Célja a megelőzés.

A HACCP rendszer kiépítésének célja a fogyasztó és a fogyasztás-orientált terméklánc szemlélet kiépítése.

A HACCP az alábbi területekkel foglalkozik:
•    Megvétel(Beszerzés) (alapanyag, adalékok, víz, takarmány minősége, állapota),
•    Munkaeszközök, munkaterület (tisztíthatóságuk, környezet-menedzsment),
•    Munkaerő (kézmosás, WC-k, személyi higiénia, a személyzet egészségi állapota),
•    Műveletek (technológia, tisztítás–fertőtlenítés),
•    Megőrzés (megfelelő feliratozás, kártevők, utószennyeződés kizárása, tárolás, forgalmazás).

Kérjük, keressen meg minket a kapcsolatok címszó alatt szereplő elérhetőségek egyikén, hogy kollégáink segítséget és tájékoztatást nyújthassanak a rendszer pontos meghatározásában és annak az Ön cégénél fontos szerepében.
 
Katalógus letöltése

NYÍLT képzési időpontok és árlista -
2017. ŐSZ
 

Rendszerfejlesztés

Heti eltérés blog

Heti eltérés rovatunkban auditorunk minden héten egy esetet dolgoz fel. Most Ön is próbára teheti tudását.
bővebben
 



Magyarországon először kapható magyar nyelven a VDA 6.3 című kiadvány.