Heti eltérés

A Heti eltérés blog célja, hogy útmutatást adjon a leendő és gyakorló auditoroknak és egyéb minőségirányítás iránt érdeklődő szakembereknek, hogy az – elsősorban rendszer- auditokon esetlegesen felmerülő eltéréseket hogyan kell besorolni.

A besorolás alapja az autóipari tanúsítási szabályzat (IATF The Rules, 3rd Ed.), de bármely audit eltéréseit hasonló logika mentén kell(ene) besorolni.

Az eltérések megfogalmazásánál az autóipari gyakorlatot vesszük alapul és megadjuk az auditmegállapítást, a követelményt és az objektív bizonyítékot. A követelmény megadásánál csak a szabvány vonatkozó pontját adjuk meg, a szabványból szerzői jogi okokból nem idézünk.

Az eltérések között vannak olyanok, melyek gyártási folyamat auditokon is felmerülhetnek. Ebben az esetben a VDA 6.3 szerinti értékelés megfelelő számai 10 = megfelelés, 8 = kisebb eltérés, 6-4-0 = nagyobb eltérés (az eltérés hatásának súlyossága függvényében) lennének.

A Heti eltérés blogot gyakorló ISO/TS 16949 tanúsító és VDA QMC által tanúsított folyamat auditorok írják.

A blognak nem célja, hogy szakmai vitákat indítson a különböző szabványok és az autóipari tanúsítási szabályzat értelmezéséről.


A blogon leírt eltérések kitalált eseményeken alapulnak. Az eltérésekben leírt cégek, termékek és auditáltak, valóságos cégekkel, termékekkel és személyekkel való bárminemű hasonlósága pusztán a véletlen műve!

Heti eltérés blogunk regisztráció után ide kattintva érhető el.

 
Katalógus letöltése

NYÍLT képzési időpontok és árlista -
2018. I. félév
 

Rendszerfejlesztés

Heti eltérés blog

Heti eltérés rovatunkban auditorunk minden héten egy esetet dolgoz fel. Most Ön is próbára teheti tudását.
bővebben
 Magyarországon először kapható magyar nyelven a VDA 6.3 című kiadvány.