ISO 9001:2008


A nemzetközi szabványosítási szervezet 2000-ben jelentette meg az ISO 9001-es minőségirányítási rendszerszabványt mely felváltotta a korábbi ISO 9001-2-3 sorozatot, valamint az előzőekkel ellentétben már a folyamatszemléletű megközelítésre alapult. A szabványt a Magyar Szabványügyi Hivatal 2001-ben MSZ EN ISO 9001:2001 jelöléssel magyar nyelven is kiadta. A legújabb verzió 2008-ban jelent meg, a magyar nyelvű kiadás pedig 2009-ben. Az új szabványban több megfogalmazás pontosítva lett, lényegi változás azonban nem történt.

Az új szabványt úgy alakították ki, hogy általánosan alkalmazható legyen bármilyen termelő vagy szolgáltató szervezetre annak méretétől és tevékenységének bonyolultságától függetlenül. A cégekre a tevékenységükből adódóan nem alkalmazható szabályozások indoklással kizárhatók (Csak a szabvány 7. fejezetéből).

Az irányítási rendszer bevezetése lehetővé teszi a cég folyamatainak jobb átláthatóságát, a különböző indikátorok elemzése által a folyamatok állandó kézbentartását. A folyamatos elemzés és fejlesztés javítja a cég összteljesítményét, segít piaci pozíciójának megerősítésében, illetve új piacok meghódításában. Ezek az eredmények már rövid illetve középtávon megmutatkoznak a szervezet pénzügyi eredményeiben is.

E minőségirányítási rendszer kiépítésében, illetve a tanúsítvány megszerzésében kívánunk partnereinknek segítséget nyújtani, képzett, nagy gyakorlattal rendelkező kollégáink rendelkezésre bocsátásával.

Az általunk nyújtott rendszerfejlesztési tanácsadás során nem csak arra törekszünk, hogy egy speciálisan a szervezet működéséhez igazított, optimális szolgáltatást nyújtsunk, célunk, hogy a segítségünkkel épített rendszerek alapot képezzenek egy későbbi erre a szabványra épülő irányítási rendszer (pl. ISO/TS16949), vagy integrált rendszerek (pl. ISO 9001 vagy ISO/TS 16949 + ISO 14001 + OHSAS 18001) kiépítéséhez.

Fontos megérteni, hogy az ISO 9001-es minőségirányítási rendszer bevezetése nem cél, hanem egy eszköz a szervezet kezében, mellyel a cég könnyebben elérheti céljait. Ez a kijelentés minden vállalatra igaz, ezért tanácsadóink bármely szervezetnek készségesen állnak rendelkezésére, mely az irányítási rendszer bevezetését vagy működtetését nem egy szükséges tehernek értékeli, hanem eszközként, melynek segítségével mérhető, gazdasági eredményeket tud elérni.

(Az autóipari beszállítóknak minimum ISO 9001:2008 szerint tanúsított minőségirányítási rendszerrel kell rendelkezniük.)

Kérjük, keressen meg minket a kapcsolatok címszó alatt szereplő elérhetőségek egyikén, hogy kidolgozhassuk az Ön cégének leginkább megfelelő megoldást!

 
Katalógus letöltése

NYÍLT képzési időpontok és árlista -
2018. I. félév
 

Rendszerfejlesztés

Heti eltérés blog

Heti eltérés rovatunkban auditorunk minden héten egy esetet dolgoz fel. Most Ön is próbára teheti tudását.
bővebben
 Magyarországon először kapható magyar nyelven a VDA 6.3 című kiadvány.