Megtartottuk az első magyarországi VDA 19.1 Műszaki tisztaság az autóiparban képzést

A Műszaki tisztaság vizsgálatával – alcímében a funkció szempontjából releváns autóipari alkatrészek részecske-szennyezettségével – foglalkozó VDA 19.1 kötet 2015 márciusában jelent meg. Az ehhez kapcsolódó VDA-QMC képzés 2016-ig csak Németországban volt elérhető. Idéntől a nemzetközi licencpartnereknél is lehetőség van a kapcsolódó ismeretek megszerzésére. A QFD Kft., a VDA-QMC magyarországi licencpartnere 2017 októberében sikeresen tartotta meg az első magyarországi VDA 19.1 képzést, a közelmúltban megújult budapesti oktatótermében.

A VDA 19.1 képzés oktatási segédanyagát a köteten dolgozó munkacsoportot is koordináló, és a kapcsolódó ipari társulást szakmailag vezető, stuttgarti székhelyű Fraunhofer Intézet (IPA) munkatársai állították össze, a magyar nyelvű képzési anyag teljes egészében ez alapján készült. Az oktató Zobák István felkészítése is általuk és náluk, a stuttgarti oktatóközpontban és laborokban történt.
A két napos képzés során a résztvevők a kötet fejezeteit követve ismerhetik meg a tisztasági vizsgálatok végrehajtásának elméleti alapjait, a tisztaságra vonatkozó specifikációk értelmezését, a vizsgálati módszerek kiválasztásának szempontjait, a kezdeti minősítő vizsgálatok elvégzésének és a vakérték meghatározásának módját, az extrakciós eljárásokat, a szűrési eljárásokat, az elemzési módszereket, továbbá a vizsgálatokhoz kapcsolódó dokumentációs követelményeket. A képzés kitér azokra a munkahelyi egészségvédelmi és biztonsági tudnivalókra is, melyeket a tisztaság-vizsgálatok tervezése és végrehajtása során figyelembe kell venni. A résztvevőket az elmélet megismerése mellett több esettanulmány, konkrét vizsgálati megbízás kidolgozása segítette a tudás elmélyítésében, az elhangzottak gyakorlásában. A képzés érdekessége, hogy a témakörökhöz kapcsolódó laborfeladatokat szemléletes videofilmek segítségével mutatja be, a valódi laborkörnyezetet szimulálva az oktatótermi képzés során.
Tovább a képzés részleteihez >>>
 
Katalógus letöltése

NYÍLT képzési időpontok és árlista -
2018. I. félév
 

Rendszerfejlesztés

Heti eltérés blog

Heti eltérés rovatunkban auditorunk minden héten egy esetet dolgoz fel. Most Ön is próbára teheti tudását.
bővebben
 Magyarországon először kapható magyar nyelven a VDA 6.3 című kiadvány.