FMEA – Hibamód - és hatáselemzés, termék és folyamat FMEA (VDA 4), különleges jellemzők

 

­­FMEA – HIBAMÓD- ÉS HATÁS ELEMZÉS, TERMÉK ÉS FOLYAMAT FMEA (VDA 4), KÜLÖNLEGES JELLEMZŐK (ID 404-HU)
 
A termék és folyamat FMEA egy szakterületekbe integrált a tervezést és fejlesztést támogató kockázatértékelés. Az FMEA használatának célja a lehetséges hibák ko­rai - akár már a koncepció fázisában - való felismerése és megfelelő intézkedésekkel a fellépés valószínűségének csökkentése vagy a felismerés valószínűségének növelése. Szisztematikus alkalmazásával a tervezés és fejlesztés során, lehetővé válik a lehetséges hibák felismerése és értékelése, valamint megfelelő intézkedésekkel a megelőzés és a kockázatok csökkentése.
 
Az FMEA ezáltal egy fontos vezetőségi eszköz, ami támogatja a szakterületeken átívelő megközelítést. Az FMEA rámutat arra is, hogy a tapasztalatok, a számítások, a tesztek és a vizsgálatok által mennyire csökkentek a kockázatok, vagy mennyire lehet a jövőben tovább csökkenteni. Ezáltal csökkenteni lehet a hibaköltségeket, valamint optimalizál­ni lehet a szakterületek együttműködését, ami a szervezet számára nagy haszonnal jár. A különleges jellemzők meghatározásának folyamata és a termék- és folyamat FMEA kapcsolatából adódóan a képzés kitér mind a folyamatok különleges jellemzőire, mind a fennálló kapcsolatok bemutatására.
 
A KÉPZÉS CÉLCSOPORTJA
Projektvezetők, projekttagok, vezetőségi tagok és a különböző szakterületek képviselői, mint például ter­vezés, fejlesztés, gyártás, minőségirányítás.

A KÉPZÉS CÉLJA
A képzés során a résztvevők megismerik a termék-, és folyamat-FMEA felépítését, tartalmát, elkészítésének módját valamint összefüggéseit a kapcsolódó tervezési kimenetekkel, mint például a gyártási folyamatábra vagy a szabályozási terv. A résztvevők megismerik a különleges jellemzők szerepét és helyét a fejlesztési folyamatban, valamint azok kapcsolatát az FMEA-kal. A képzés után a résztvevők hatékonyan tudnak részt venni az FMEA-k elkészítésében.
 
A KÉPZÉS TARTALMA
• A kockázatelemzés céljának megállapítása
• Termékek és folyamatok elemzése 5 lépésben példákon keresztül
• A kockázatok értékelése és számszerűsítése
• Későbbi intézkedések megvalósíthatósága
• Sikeres problémamegoldás szakterületeken átívelő megközelítéssel
• Különleges jellemzők meghatározására vonatkozó követelmények
• Különleges jellemzők szabályozása
• Az FMEA és a különleges jellemzők összefüggései
• Gyakorlatok / esettanulmányok
 
RÉSZVÉTELI FELTÉTEL
Nincs.
 
KÉPZÉSI INFORMÁCIÓK

Létszám Minimális létszám 8, maximális létszám 14 fő.
Megszerezhető képesítés A képzés sikeres elvégzésével Ön egy VDA QMC részvételi igazolást kap. A vizsgára bocsátás feltétele a tanfolyam minimum 80%-án való részvétel.
A képzés
időtartama
2 nap. A képzés az első napon 9 órakor kezdődik és a második napon 17 órakor fejeződik be.
A képzés időpontja A tanfolyam időpontját 3 fő jelentkezése esetén tűzzük ki.
A képzés költsége 150 000 Forint +ÁFA/fő (Az ár nyílt képzés esetén érvényes.) Kihelyezett képzés­re kérjen egyedi árajánlatot!

*Az ár tartalmazza a magyar nyelvű hallgatói jegyzeteket és vizsgaanyagokat. Az ár tartalmazza továbbá az ebédet és a napközbeni frissítőket.
*Az ár NEM tartalmazza a VDA 4 Termék és folyamat FMEA kötet és a VDA BesondereMerkmale kötet díját,melyet külön díjazás ellenében biztosítunk Önnek.
Az ár NEM tartalmazza a szállásköltséget. Külön kérés esetén szívesen javaslunk egy a közelben lévő szállodát vagy panziót.

 

Jelentkezési lap: Jelentkezési lap

 


Nyílt tanfolyammal kapcsolatos kérdésekben keresse bizalommal kolléganőnket:


Kovács Dorottya – Oktatásszervezés,
Nyílt képzések, Rendezvényszervezés

E-mail: Kovacs.Dorottya@QFD.hu
Tel.: +36 1 501 3420

­

­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­
 
 
Katalógus letöltése

NYÍLT képzési időpontok és árlista -
2018. I. félév
 

Rendszerfejlesztés

Heti eltérés blog

Heti eltérés rovatunkban auditorunk minden héten egy esetet dolgoz fel. Most Ön is próbára teheti tudását.
bővebben
 Magyarországon először kapható magyar nyelven a VDA 6.3 című kiadvány.