VDA Minőségirányítási menedzser és belső auditor

 

Egyhetes továbbképző szeminárium: VDA Minőségirányítási menedzser és belső auditor

 
Ez az egyhetes szeminárium a következő optimális képzés minden résztvevő számára, akik sikeresen elvégezték a „VDA Minőségügyi megbízott” szemináriumot.  A tanfolyam hat napján a nyílt képzés helyszíneként szolgáló szállodában 100%-ban a képzésre lehet koncentrálni, a tanfolyam végén pedig meg lehet szerezni a VDA Minőségügyi menedzser és belső auditor képesítést.
 
A képzés célja
A részvevő a képesítéssel auditprogramokat készíthet és kezelhet, belső auditokat tervezhet meg és folytathat le, valamint értékelheti és jelentést készíthet az audit megállapításairól. A résztvevő továbbá az auditokon célzottan alkalmazható beszélgetéstechnikákat sajátít el.

A képzés célcsoportja
Autóipari szakemberek és vezetők, akik szervezetükben a minőségirányítási feladatokért felelősek, akik átfogóan szeretnének minőségirányítási rendszereket értékelni szervezetükön belül, vagy a beszállítóknál (1st / 2nd party audits), akik projektvezetők vagy csoporttagok folyamatos fejlesztési projektekben, valamint egyéb szakemberek, akik szervezetüket, vagy beszállítóikat az autóipari szabványok és módszerek alkalmazásával szeretnék továbbfejleszteni.

A képzés tartalma


III. MODUL: MÉRÉS, ELEMZÉS ÉS FEJLESZTÉS
A hallgatók kibővítik tudásukat a statisztika területén annak érdekében, hogy képesek legyenek a mérési és folyamat eredményeket átfogó ismereteik alapján elemezni és értékelni. A hallgatók megismerik az elterjedt statisztikai módszereket, és fel tuják mérni ezek alkalmazásának lehetőségeit.
Megmutatjuk, hogy miként lehet a folyamatok működését hatékonyan és eredményesen kialakítani és értékelni. Ez a képesítés ezen kívül felkészíti a hallgatókat arra is, hogy statisztikai adatok alapján hozzanak döntéseket.
 
Hangsúlyos témák

 

 • A minőségi és mennyiségi jellemzők alapjai
 • Statisztikai módszerek a vállalatoknál
 • A diszkrét és folytonos eloszlás alapjai
 • Statisztikai paraméterek meghatározása
 • Számítási példák a különböző eloszlásokhoz
 • Megfelelő képességgel rendelkező termelő folyamatok (képességi index)
 • Folyamatszabályozás minőségszabályozó kártyával normál eloszlás esetén
 • Folyamatszabályozás minőségszabályozó kártyával minősítéses jellemzőkhöz és egyedi esetekhez
 • A vizsgálati folyamat alkalmassága a VDA 5 szerint és mérőrendszerek elemzése (MSA)
 
IV MODUL: AUDITOR A GÉPJÁRMŰIPARBAN
Ebben a modulban ismertetjük az ISO 9001 szabvány alapjait és az ISO 19011 szabvány követelményeit, valamint a belső auditok folyamatközpontú tervezésének és lefolytatásának eljárásmódját. A résztvevők megtanulják, miként kell irányítási rendszereket a gépjárműipari megközelítés alapján tervezni, megvalósítani, és az eredményeket megfelelően kiértékelni, miközben a PDCA-megközelítést alkalmazzák. Olyan beszélgetéstechnikákra tanítjuk meg a hallgatókat, amelyekkel motiválhatják auditpartnerüket.

Hangsúlyos témák
 • Az ISO 9001 felépítése és tartalma
 • Auditorok képesítésének kritériumai (ISO 19011)
 • Beszélgetés irányítása az auditon
 • Audit szimulációs gyakorlatok coaching-gal
 
Vizsganap: VDA Minőségirányítási menedzser és belső auditor
A VDA Minőségirányítási menedzser és belső auditor vizsga két részre oszlik: írásbeli és szóbeli vizsgára. Az írásbeli és szóbeli vizsga sikeres teljesítése esetén Ön kap egy regisztrált VDA QMC tanúsítványt, egy auditor igazolványt, valamint bekerül a VDA QMC auditori adatbázisába. Az auditor igazolványhoz előzetesen szükségünk lesz egy digitális igazolványképre JPG formátumban.
 
A részvétel feltételei
 • műszaki, illetve üzemgazdasági végzettség
 • tapasztalatok a gépjárműipari területen
 • személyes tulajdonságok az ISO 19011 szerint (7.2 szakasz)
 • részvétel a „VDA Minőségirányítási megbízott“ képzésen (I. és II. Modul)
 • a vizsgára való jelentkezéshez alapfeltétel a VDA Minőségirányítási menedzser és belső auditor képzés III. és IV. moduljának sikeres elvégzése
 
Megjegyzés
Kérjük, az egyhetes szemináriumra hozzon magával egy statisztikai funkciókkal kiegészített zsebszámológépet, egy notebook számítógépet, a résztvevők számára az I. és II. modulon kiosztott oktatási anyagot, valamint az Ön részére kiadott szakirodalmat.
 
 
 
KÉPZÉSI INFORMÁCIÓK
Létszám Minimális létszám 8, maximális létszám 14 fő.
Megszerezhető képesítés Az írásbeli és szóbeli vizsga sikeres teljesítése esetén Ön kap egy regisztrált VDA QMC tanúsítványt, egy auditor igazolványt, valamint bekerül a VDA QMC auditori adatbázisába. Az auditor igazolványhoz előzetesen szükségünk lesz egy digitális igazolványképre JPG formátumban. A vizsgára bocsátás feltétele a tanfolyam minimum 85%-án való részvétel.
A képzés
időtartama
6 nap. A képzés az első napon 9 órakor kezdődik és az utolsó napon a vizsga lezárásakor körülbelül 17 órakor fejeződik be.
A képzés időpontja A tanfolyam időpontját 3 fő jelentkezése esetén tűzzük ki.
 
A képzés költsége 450.000 Forint + ÁFA/fő (Az ár nyílt képzés esetén érvényes.) Kihelyezett képzésre kérjen egyedi árajánlatot!

Jelentkezési lap: Jelentkezési lap
 

Nyílt tanfolyammal kapcsolatos kérdésekben keresse bizalommal kolléganőnket:


Kovács Dorottya – Oktatásszervezés,
Nyílt képzések, Rendezvényszervezés

E-mail: Kovacs.Dorottya@QFD.hu
Tel.: +36 1 501 3420
­­­­­­­­­­­­­­­­­­­
 ­­
 
 
Katalógus letöltése

NYÍLT képzési időpontok és árlista -
2018. I. félév
 

Rendszerfejlesztés

Heti eltérés blog

Heti eltérés rovatunkban auditorunk minden héten egy esetet dolgoz fel. Most Ön is próbára teheti tudását.
bővebben
 Magyarországon először kapható magyar nyelven a VDA 6.3 című kiadvány.