VDA Minőségirányítási megbízott

 
­­

VDA MINŐSÉGIRÁNYÍTÁSI MEGBÍZOTT (ID 121-HU)
 

Ezt a tanfolyamot azoknak ajánljuk, akik a lehető legrövidebb időn belül szeretnének VDA Minőségirányítási megbízotti képesítést szerezni. Ehhez Önnek lehetősége van 6 napon belül, nyugodt környezetben megszerezni a szükséges tudást és letenni a záróvizsgát.


A képzés célcsoportja

Autóipari szakemberek és vezetők, akik szervezetükben a minőségirányítási feladatokért felelősek, akik átfogóan szeretnének minőségirányítási rendszereket értékelni szervezetükön belül, vagy a beszállítóknál (1st / 2nd party audits), akik projektvezetők vagy csoporttagok folyamatos fejlesztési projektekben, valamint egyéb szakemberek, akik szervezetüket, vagy beszállítóikat az autóipari szabványok és módszerek alkalmazásával szeretnék továbbfejleszteni.


A képzés célja

A képzés moduljainak elvégzésével és a vizsga sikeres teljesítésével a résztvevők képessé válnak autóipari szervezetek minőségirányítási megbízotti feladatainak ellátására, melynek során képesek lesznek az irányítási rendszer(ek) folyamatainak meghatározására, optimalizálására, a vevőspecifikus követelmények hatásos integrálására. A résztvevők a képzés után megértik a különböző, az irányítási rendszer(ek)hez kapcsolódó módszerek és technikák jelentőségét, szerepét és helyét a szervezet működésében.


A képzés tartalma

I. Modul – A minőségirányítás alapjai


Az autóipar követelményei folyamatosan emelkednek. Az egyre komplexebb alkatrészek és rendszerek egyre specifikusabb vevői igényeket eredményeznek. A piaci pozíció javítása vagy megtartása csak kiváló minőséggel és a folyamatosan változó vevői követelmények maximális kielégítésével lehetséges. Ez csak optimálisan, vevőközpontúan kialakított folyamatokkal lehetséges.

A modul célja

A képzés I. moduljában Ön megismeri az autóipari minőségirányítási rendszerek felépítését és fejlesztését a vevőspecifikus követelmények figyelembevételével. Ön megtanulja az irányítási rendszer és annak folyamatainak optimalizálását, hogy hozzájárulhasson szervezete minőségtudatos fejlesztéséhez.

Hangsúlyos témák

 • Bevezetés a minőségirányításba
 • Folyamatszemlélet
 • Az ISO 9000-es szabványsorozat és az ISO/TS 16949 felépítése és tartalma
 • Az irányítási rendszerek bevezetése és továbbfejlesztése
 • Az irányítási rendszer dokumentációja
 • Belső auditok
 • Termékbiztonság, termékfelelősség

 

II. Modul – Autóipar specifikus folyamatok, módszerek és eszközök


Az I. modul során megismert alapok után a II. modulban Ön megismerkedik az irányítási rendszerek vevőspecifikus kialakításával, valamint a minőség és autóipar specifikus eljárások és módszerek kiválasztásával és alkalmazásával.

A modul célja

Ebben a modulban Ön átfogó képet kap a minőségtechnikák és módszerek hatásos kiválasztásának módjáról. A modulban bemutatjuk a rendelkezésre álló minőségtechnikák alkalmazási területeit, hogy Ön az aktuális és később fellépő problémákra gyors és szisztematikus megoldásokat találjon.

Hangsúlyos témák
 • Minőségirányítás a gyakorlatban
 • Irányítási rendszerek értékelése
 • Folyamatirányítás, folyamatszemlélet
 • Minőségirányítás az autóiparban – speciális követelmények – VDA kötetek
 • Minőségirányítási eszközök és módszerek
 • Folyamatos fejlesztés

 

Vizsganap - VDA Minőségirányítási megbízott


A VDA Minőségirányítási megbízott vizsga két részből áll, egy írásbeli és egy szóbeli vizsgából. Mindkét rész eredményes teljesítése után Ön kap egy VDA QMC tanúsítványt, egy VDA Minőségirányítási megbízotti igazolványt, valamint regisztrálásra kerül a VDA QMC adatbázisában. (Az igazolvány kiállításához előzetesen szükség lesz egy igazolványképre, JPG formátumban.)

Részvételi feltételek

- Műszaki vagy üzemgazdasági végzettség
- Minimum 2 év szakmai gyakorlat, abból 1 év autóipari minőségirányítással kapcsolatos tevékenység
- Részvétel legalább 2 autóipari rendszerauditon


KÉPZÉSI INFORMÁCIÓK

Létszám Minimális létszám 8, maximális létszám 14 fő.
Megszerezhető képesítés Az írásbeli és szóbeli vizsga sikeres teljesítése esetén Ön kap egy regisztrált VDA QMC tanúsítványt, egy VDA Minőségirányítási megbízotti igazolványt, valamint bekerül a VDA QMC auditori adatbázisába. Az auditor igazolványhoz előzetesen szükségünk lesz egy digitális igazolványképre JPG formátumban. A vizsgára bocsátás feltétele a tanfolyam minimum 85%-án való részvétel.
A képzés
időtartama
6 nap. A képzés az első napon 9 órakor kezdődik és az utolsó napon a vizsga lezárásakor körülbelül 17 órakor fejeződik be.
 
A képzés időpontja
 
A tanfolyam időpontját 3 fő jelentkezése esetén tűzzük ki.
A képzés költsége 450.000 Forint + ÁFA/fő (Az ár nyílt képzés esetén érvényes.) Kihelyezett képzésre kérjen egyedi árajánlatot!

Az ár tartalmazza a magyar nyelvű hallgatói jegyzeteket, a vizsgaanyagokat és a vizsgadíjat (90 000 Forint + ÁFA). 

Az ár NEM tartalmazza az IATF 16949:2016 szabványt, azt külön díjazás esetén tudjuk biztosítani. Az ár NEM tartalmazza a szállásköltséget. Külön kérés esetén szívesen javaslunk a közelben lévő szállodát vagy panziót.

Jelentkezési lap: Jelentkezési lapNyílt tanfolyammal kapcsolatos kérdésekben keresse bizalommal kolléganőnket:


Kovács Dorottya – Oktatásszervezés,
Nyílt képzések, Rendezvényszervezés

E-mail: Kovacs.Dorottya@QFD.hu
Tel.: +36 1 501 3420

­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­
 
 
Katalógus letöltése

NYÍLT képzési időpontok és árlista -
2018. I. félév
 

Rendszerfejlesztés

Heti eltérés blog

Heti eltérés rovatunkban auditorunk minden héten egy esetet dolgoz fel. Most Ön is próbára teheti tudását.
bővebben
 Magyarországon először kapható magyar nyelven a VDA 6.3 című kiadvány.