Rendszerüzemeltetési támogatás

A különböző vállalatok működése során előfordulhatnak olyan helyzetek, amikor a megfelelő erőforrások hiánya miatt, vagy pusztán gazdaságossági szempontok miatt szükség lehet külső erőforrások bevonására. A QFD Mérnöki Tanácsadó Iroda a következő rendszerüzemeltetési támogatásokat kínálja az Önnek, az Ön cégének:

Belső auditok lebonyolítása

Abban az esetben ha egy szervezet nem rendelkezik megfelelően képzett vagy gyakorlott belső auditorokkal, vagy a vezetőség szeretné független szakértő véleményét is kikérni, célszerű lehet külső szakembereket bevonni. Ilyen esetekben ajánljuk képzett, nagy gyakorlati tapasztalattal rendelkező auditorainkat. Az autóipari szervezeteknél a belső folyamatauditokat VDA QMC tanúsítvánnyal, míg a rendszerauditokat ISO/TS 16949 tanúsító auditori képesítéssel rendelkező kollégáink végzik.

Beszállítói auditok lebonyolítása

Sok, főleg termelő vállalat működésében a beszállítók és alvállalkozók minősítése és felügyelete kulcsfontosságú feladat. Képzett auditorainkkal vállaljuk a beszállítók telephelyén az ügyfeleink igényeinek megfelelő folyamat, esetleg rendszerauditok lebonyolítását. Az autóipari szervezeteknél a folyamatauditokat VDA QMC tanúsítvánnyal, míg a rendszerauditokat ISO/TS 16949 tanúsító auditori képesítéssel rendelkező kollégáink végzik.

Beszállítók fejlesztése

Minden szervezet számára fontos, az ISO/TS 16949:2009 szabvány szerint tanúsított szervezetek számára pedig kötelező, hogy az e szabvány szerint nem, csak ISO 9001:2008 szerinti tanúsítvánnyal rendelkező beszállítóit fejlessze az ISO/TS 16949:2009 szabvány követelményeinek teljesítésének irányába. Tanácsadóink segítenek cégének a beszállítók értékelési rendszerének kidolgozásában, illetve az értékelés alapján felállított rangsor alapján, a fejlesztésre kiválasztott beszállítók teljesítményének javításában.

Problémamegoldás

Auditori munkánk során sokszor tapasztaljuk, hogy a belső problémákkal, nemmegfelelőségekkel, esetleges vevői reklamációkkal kapcsolatos alap-ok elemzések nem hozzák meg a kívánt eredményt, és a szervezetek erőforrásokat pazarolnak el anélkül, hogy a hibák tényleges okai megszűnnének, a hibák újbóli előfordulásának valószínűsége csökkenne. A különböző probléma megoldási módszerek használatában jártas szakértőink segítenek kiválasztani a szervezethez, illetve az adott problémához leginkább illő eszközöket, megtanítják azokat az érintett dolgozóknak, valamint moderátorként segítenek az alap-ok analízis gördülékeny lebonyolításában.

Válogatás megszervezése

Minden termelő cég életében előfordulhat, hogy valamilyen gyártási probléma vagy vevői reklamáció miatt nagyobb raktárkészletet kell vizuálisan, sablonos vizsgálattal vagy méréssel ellenőrizni.
Ilyen esetekben külön megállapodás alapján biztosítjuk a megfelelő létszámú, képzettségű, az alapvető minőségbiztosítási ismeretekkel rendelkező válogatószemélyzet rendelkezésre állását.

Kérjük, keressen meg a kapcsolatok címszó alatt található elérhetőségek egyikén, hogy kidolgozhassuk az Ön cégének leginkább megfelelő megoldást!

 
Katalógus letöltése

NYÍLT képzési időpontok és árlista -
2018. I. félév
 

Rendszerfejlesztés

Heti eltérés blog

Heti eltérés rovatunkban auditorunk minden héten egy esetet dolgoz fel. Most Ön is próbára teheti tudását.
bővebben
 Magyarországon először kapható magyar nyelven a VDA 6.3 című kiadvány.