(ID 410-HU) VDA 2 –Folyamat- és termék jóváhagyás képzés (PPF) - (ID 410-HU) VDA 2 –Folyamat- és termék jóváhagyás képzés (PPF)

(ID 410-HU) VDA 2 –Folyamat- és termék jóváhagyás képzés (PPF)

Háttér és témák

A VDA 2 kötete „Quality Assurance for Supplies” ismerteti az autóipari sorozatalkatrészek széria alkatrészei benyújtásához tartozó mintavétel alapvető követelményeit. A minőségtervezés szerves részeként a szabvány szabályozza az összes releváns dokumentum és alkatrész megfelelő benyújtását az ügyfélhez. Ez biztosítja, hogy a szállító megértse és végrehajtsa a vevő elvárásait annak érdekében, hogy a terméket a lehető legnagyobb vevői elégedettség elérése mellett lehessen gyártani. A képzés megismerteti a résztvevőket ezzel a VDA szabvánnyal, úgy mint egy alkalmazási módszer.

Célközönség

A képzés a minőségirányítási vezetők, a minőségmérnökök, a beszerzés, a tervezés és fejlesztés, a logisztika vagy a gyártás területén dolgozó személyzet számára szól. Mindazoknak akik a minőség szempontjából releváns feladatokkal foglalkoznak, valamint az autóipar iránt érdeklődők számára is ajánlható.

Célok

A képzés keretében a résztvevők megtanulják, hogy mit jelent a hatékony mintavétel az ügyfél számára, és hogyan sikerül sikeresen alkalmazni a PPA eljárást és dokumentálni a minta jelentésben. A VDA 2 kötet tartalma és felépítése ismertetésre kerül és hivatkozunk a jelentős német jogi és törvényi előírásokra (például BGB, HGB, ProdHaftG, GPSG, KBA, IMDS, REACH). A résztvevők megismerik a PPA alapvető sorrendjét és a mintavételt, a PPA eljárás tervezését és koordinálását, beleértve a következőket: kronológiai integráció a termékfejlesztési folyamatba. A trigger mátrix, a mintavételi szintek, a folyamat validálása, a kis volumenű sorozatok kezelése, valamint a szükséges szervezet specifikus szabályozási követelmények magyarázata.

Fogalom és módszerek

A képzés során előadások és esettanulmányok váltják egymást annak érdekében, hogy a témákat a résztvevők a saját munkakörnyezetük gyakorlatában értsék meg, különös tekintettel a tapasztalatok cseréjére a résztvevők és az oktató között.

A részvétel előfeltételei

Az ISO/TS vagy IATF 16949 alapvető követelményeinek ismerete, valamint a mintavételi folyamatok ügyfélspecifikus követelményeinek kezelésében szerzett tapasztalat és ismeretek (pl. Volkswagen AG, BMW AG és Daimler AG), valamint a VDA kötetek általános alapismerete előny. Javasolt a VDA "Maturity Level Assurance for New Parts" képzésen való részvétel.

Képesítési tanúsítvány

A teszt sikeres teljesítését követően a résztvevők képesítési tanúsítványt kapnak.

KÉPZÉSI INFORMÁCIÓK

Létszám

Minimális létszám 6, maximális létszám 12 fő.

Megszerezhető képesítés

A képzés sikeres elvégzésével Ön egy VDA QMC részvételi igazolást kap. A vizsgára bocsátás feltétele a tanfolyam minimum 85%-án való részvétel.

A képzés
időtartama

2 nap. A képzés az első napon 9 órakor kezdődik és a második napon körül­belül 17 órakor fejeződik be.

Aképzés költsége

575 EUR+ ÁFA/fő (Az ár nyílt TANTERMI képzés esetén érvényes. Kihelyezett képzésre kérjen egyedi árajánlatot!)*

525 EUR+ ÁFA/fő (Az ár nyílt ONLINE képzés esetén érvényes. Kihelyezett képzésre kérjen egyedi árajánlatot!)**

*Az ár tartalmazza a magyar nyelvű hallgatói jegyzeteket és vizsgaanyagokat.
*Az ár tartalmazza továbbá az ebédet és a napközbeni frissítőket.

*Az ár tartalmazza a VDA 2 magyar nyelvű kötet árát, ami 45 EUR.
*A szállás költséget a tanfolyami díj NEM tartalmazza. Külön kérés esetén szívesen javaslunk egy a közelben lévő szállodát vagy panziót.

**Az ár tartalmazza a tanúsítványt.