(ID 602-HU) Új alkatrészek készültségi szintjének biztosítása (Reifegradabsicherung für neuteile) - (ID 602-HU) Új alkatrészek készültségi szintjének biztosítása (Reifegradabsicherung für neuteile)

(ID 602-HU) Új alkatrészek készültségi szintjének biztosítása (Reifegradabsicherung für neuteile)

A szabvány célja a szállított termékek, komponensek és rendszerek indítási, szállítási és működés közbeni minőségének folyamatos javítása, a termék megfelelő készültségi szintjének a szériaindításig való elérésének folyamattámogató biztosításával. A készültsé­gi szint biztosításának ez a rendszere egy egységes megközelítést fogalmaz meg az együttműködésre és a kommunikációra a beszállítói lánc érintett résztevői számára komplex termék előállítási projektek esetén. Ehhez biztosítja az értékelési kritériumok egységes halmazát a megfelelő módszerekkel. Mivel a szabvány átfogó alkalmazása az autógyártásban és a beszállítói láncban megfelelő ismereteket és készségeket követel meg a szervezetek különböző funkcióitól, az alkalmazás elsajátítására egy megfelelő részletességű 1 napos képzés + 1 napos workshop lett kialakítva.

A KÉPZÉS CÉLCSOPORTJA
Termékmenedzserek, projektvezetők, terméktervezők, szakterületeken átívelő fejlesztési csoportok felelő­sei, termékfelelősök, projekttagok, key account menedzserek.

A KÉPZÉS CÉLJA
A képzés során a résztvevők megismerik a készültségi szint biztosítására szolgáló módszereket (értékelés, tartalom, ellenőrzés, dokumentáció), melyek szükségesek a termék előállítási folyamat során a készültségi szint biztosításáért felelős kollégák számára.

A KÉPZÉS TARTALMA
- Háttér és előzmények
- A készültségi szint biztosításának alapjai és módszerei
- Vállalati példák a sikeres és sikertelen alkalmazásra
- Tipikus érdekkonfliktusok
- A résztvevők szerepe
- Az együttműködésben rejlő lehetőségek
- Csoportmunka


A képzéseket követő workshopokon a résztvevőknek lehetősége nyílik az új alkatrészek készültségéhez tartozó projektfázisok részletes megismerésére, feladatokon keresztül elsajátíthatják, hogy milyen tevékenységet célszerű abban a projektfázisban végrehajtani, felügyelet alatt tartani. A workshop lehetőséget nyújt arra is, hogy a szervezet saját problémáit, feladatait szakértő kollégánk útmutatásai alapján közösen feldolgozzuk.

A workshop során részletesen ismertetésre kerülnek az RGA/MLA mérési kritériumai, a workshop célja, hogy a résztvevők jobban megértsék a követelményeket, azokat gyakorlatiasan tudják alkalmazni. 


RÉSZVÉTELI FELTÉTEL
- Résztvevői tapasztalat termék-, és/vagy komponens-fejlesztési projektekkel kapcsolatban; projektmenedzs­ment alapjainak az ismerete.

KÉPZÉSI INFORMÁCIÓK

Létszám

Minimális létszám 6, maximális létszám 12 fő.

Megszerezhető képesítés

A képzés sikeres elvégzésével Ön egy VDA QMC tanúsítványt kap. A vizsgára bocsátás feltétele a tanfolyam minimum 85%-án való részvétel.

A képzés
időtartama

1+1 nap. A képzés az első napon 9 órakor kezdődik és a második napon a vizsga lezárásakor körülbelül 17 órakor fejeződik be. 
2022. októbertől a VDA QMC képzés 1 napos, amelyet 1 napos QFD Workshoppal egészítünk ki.

Aképzés költsége

580 EUR + ÁFA/fő (Az ár nyílt TANTERMI képzés esetén érvényes. Kihelyezett képzés­re kérjen egyedi árajánlatot!)*

480 EUR + ÁFA/ (Az ár nyílt ONLINE képzés esetén érvényes. Kihelyezett képzésre kérjen egyedi árajánlatot!)**

 

*Az ár tartalmazza a magyar nyelvű tananyagot és tanúsítványt.

*Az ár tartalmazza az angol nyelvű RGA kötetet.
*Az ár tartalmazza továbbá a közvetített szolgáltatást (délelőtti és deléutáni frissítők, ebéd).

*Az ár NEM tartalmazza a szállásköltséget. Külön kérés esetén szívesen ajánlunk egy közelben lévő szállodát vagy panziót.

**Az ár tartalmazza a tanúsítványt.