(ID 382-HU) VDA 6.3: 2023 Tanúsított folyamat auditor vizsga - (ID 382-HU) VDA 6.3: 2023 Tanúsított folyamat auditor vizsga

(ID 382-HU) VDA 6.3: 2023 Tanúsított folyamat auditor vizsga

A VDA 6.3 folyamataudit egy hatékony eljárás a termék tervezése és gyártása során felmerülő folyamatok értékelésére. Ezeket az auditokat általában a szervezeten belül vagy a beszállítóknál végzik el a sorozatgyártás megkezdése előtt, de hozzájárulhatnak a meglévő gyártósorok folyamatainak az optimalizálásához is. Ezen túlmenően a képességelemzés – a VDA 6.3 részeként – az új beszállítók kiválasztásának is bevált módszere. Ez a folyamataudit szabvány további iparágakban is alkalmazható, mint például a gépgyártás és a szélenergia-ipar.

A VDA 6.3 folyamatauditok elvégzéséhez átfogó tudásra, tapasztalatra és kompetenciára van szükség. Ennek elérése érdekében az auditorok megfelelő képzése elengedhetetlen.

A tanúsítványhoz vezető vizsga lehetővé teszi, hogy képesítését független fél igazolja, ezáltal megfeleljen a vevők vagy beszállítók auditori kompetenciával kapcsolatos követelményeinek. Tanúsítványa azt jelenti, hogy VDA 6.3 auditorként képes és jogosult arra, hogy független folyamatauditokat végezzen mind belsőleg, mind beszállítók telephelyén.  


A KÉPZÉS CÉLCSOPORTJA
Ez az 1 napos vizsga a belső vagy a külső (beszállítói láncra vonatkozó) folyamatauditok lebonyolításával megbízott minőségirányítási személyzetnek, valamint külső auditoroknak (szolgáltatóként) szól.

VIZSGA
A vizsga audit szimuláció formájában történik. Az értékelés középpontjában az auditor teljesítménye áll a szimuláció során. Értékelésre kerül az audit előkészítése, az auditor viselkedése a szimuláció során, valamint a nyomon követés ismertetése.

A vizsga a következőkből áll:

- előkészítő szakasz (30 perc)

- audit szimuláció (25 perc)

- a megállapítások megfogalmazása, értékelése és indoklása (10 perc)

- interjú (5-10 perc).

A felkészüléshez felhasználhatja mindazon VDA képzések során - amelyeken részt vet - kiosztott írásos oktatási anyagokat (standardokat is), melyeket a vizsgára magával kell vinnie.
 

RÉSZVÉTELI FELTÉTEL
(lásd a követelmények grafikus ábrázolását itt).

 

• az „(ID 381) VDA 6.3:2023 Folyamat auditor képzés” képesítését igazoló bizonyítvány másolata

• a DIN EN ISO 19011 szerinti háromnapos auditor képesítő tanfolyam elvégzésének igazolása vagy a VDA minőségügyi vezetői és belső auditori képesítés

az autóipari Core Tool-ok ismeretének igazolása (ID 415:2022 vagy ID 417:2019) vagy kétnapos képzés egy másik szolgáltatótól (2019. évinél nem régebbi képzés esetén) + autóipari Core Tool-ok kvíz a VDA QMC-től

• minimum 5 éves szakmai tapasztalat, ebből legalább 2 év minőséggel kapcsolatos tevékenységi területen szerzett tapasztalat.

 

A vizsgára csak a jelentkezés sikeres elbírálása után kerül sor. A pontos követelményekkel ellátott jelentkezési lapot honlapunkon találja: Application Forms - Verband der Automobilindustrie e. V. (VDA) (vdaqmc.de)


TANÚSÍTVÁNY
A sikeres vizsga után regisztrációs számmal ellátott e-tanúsítványt kap. Sikertelen vizsga esetén nem adunk ki alternatív tanúsítványt.

• Csak 2 vizsgaismétlés megengedett, és mindkét ismétlést a minősítés befejezése után egy éven belül lehet elvégezni.

• Az első pótvizsga díja: 210 EUr + ÁFA / fő, a második pótvizsga díja 415 EUR + ÁFA / fő.

 

ÉRVÉNYESSÉG

• Sikeres vizsga esetén a megszerzett auditori kártya 5 évig lesz érvényes / A következő kötetmódosításig

 

KIEGÉSZÍTŐ ANYAG

• VDA Volume 6.3:2023

 

Ez a vizsga szükséges a VDA 6.3 Tanúsított Folyamat Auditor teljes minősítéséhez és az adatbázisba való bekerüléshez.

 

VIZSGA INFORMÁCIÓK

 

Létszám

Maximális létszám 12 fő.

Megszerezhető képesítés

Sikeres vizsgát követően a QFD képzettséget igazoló tanúsítványt állít ki.

A vizsga
időtartama

1 nap. A vizsga 9 órakor kezdődik és körülbelül 17 órakor fejeződik be.

A vizsga költsége

Tantermi  2023.01.01-től: 415 EUR+ÁFA/fő* Kihelyezett képzésre kérjen egyedi árajánlatot!

 

*Az ár tartalmazza a magyar nyelvű tananyagot és a részvételi igazolást.
*Az ár tartalmazza továbbá a közvetített szolgáltatást (délelőtti és délutáni frissítők, ebéd).
*Az ár NEM tartalmazza a vonatkozó kézikönyvek költségét. Külön kérésre és díjazás fejében ezeket tudjuk biztosítani.
*Az ár NEM tartalmazza a szállásköltséget. Külön kérés esetén szívesen ajánlunk egy közelben lévő szállodát vagy panziót.

 

TOVÁBBI INFORMÁCIÓKÉRT KERESSE MUNKATÁRSUNKAT!
KARGLI Mirjam
kargli.mirjam@qfd.hu
+36 20 371 4203