(ID 240-HU) IATF 16949 – Újraminősítő workshop az 1. / 2. fél általi auditorok számára - (ID 240-HU) IATF 16949 – Újraminősítő workshop az 1. / 2. fél általi auditorok számára

(ID 240-HU) IATF 16949 – Újraminősítő workshop az 1. / 2. fél általi auditorok számára

HÁTTÉR ÉS TÉMÁK

A gépjárműgyártók beszállítói listájába történő felvétel feltétele az IATF 16949 szabványnak való megfelelés. A tanúsítás előkészítése során a szervezetek felelőseinek meg kell birkózniuk a követelmények konkrét végrehajtásával.

Az IATF 16949 auditorok kompetenciája döntő jelentőségű: egyrészt azért mert saját szervezetükben célzottan kell végrehajtaniuk az IATF 16949 követelményeket és értékelniük kell a minőségirányítási tevékenységek hatékonyságát. Másrészt, így megvizsgálhatják beszállítóikat, hogy minőségbiztosítási rendszerük megfelel-e az IATF 16949 előírásoknak.

Az ISO 19011 szerint az auditoroknak folyamatosan fejleszteniük kell kompetenciájukat. Ide tartozik a szakmai fejlődés, például önképzés és képesítés útján. A bizonyítványok csak egy bizonyos ideig érvényesek, így az auditoroknak továbbképzésen kell részt venniük képesítésük megtartása érdekében.


A KÉPZÉS CÉLCSOPORTJA

Az alábbi egy napos ismétlő képzést az IATF 16949-nek megfelelően olyan 1./2. fél általi auditorok számára terveztük, akiknek már van megfelelő jogosítványuk, ámde nincs elegendő gyakorlatuk, vagy pedig van ezzel egyenértékű IATF kvalifikációjuk és egyszersmind rendelkeznek megfelelő auditálási gyakorlattal is. Mindkét esetben szükség van az ismétlő vizsganapon való részvételre (ID 255) és a tanúsítvány megszerzésére.

 

CÉLOK

Ezen workshop középpontjában a tapasztalatcsere, illetve az auditorok ismereteinek és képességének az aktualizása áll. Súlyponti témák az ISO 19011, az IATF 16949 és ezek követelményrendszere, beleértve az ISO 9001-et is, továbbá mindazon területek áttekintése, amelyeken a gyakorlatban további lehetőségek nyílnak. Napirenden szerepel továbbá a résztvevők által felvetett témák megvitatása is az IATF 16949 megvalósításával kapcsolatban.


KONCEPCIÓ ÉS MÓDSZER
Rövid vitaindító után az oktató moderálja a résztvevők közötti beszégetést. Különös hangsúlyt kap a résztvevők egymás közti, valamint a trénerrel megvalósított tapasztalatcseréje. Az IATF 16949 és az ISO 9001 család szabvány- és normagyűjteményeit kinek-kinek magának kell elhoznia a tréningre.

RÉSZVÉTELI FELTÉTEL

A képzés résztvevőinek tanúsítvánnyal vagy hasonló IATF képesítéssel kell rendelkezniük.
 

KÉPZÉSI INFORMÁCIÓK

Létszám

Minimális létszám 6, maximális létszám 12 fő.

Megszerezhető képesítés

A képzés sikeres elvégzésével Ön egy VDA képzettségi igazolást kap. A vizsgára bocsátás feltétele a tanfolyam minimum 85%-án való részvétel.

A képzés időtartama

1 nap. A képzés 9 órakor kezdődik és a körülbelül 17 órakor fejeződik be.

A képzés költsége

265 EUR + ÁFA/fő (Az ár nyílt KONTAKT képzés esetén érvényes. Kihelyezett képzésre kérjen egyedi árajánlatot!)*

250 EUR + ÁFA/fő (Az ár nyílt ONLINE képzés esetén érvényes. Kihelyezett képzésre kérjen egyedi árajánlatot!)**

 

*Az ár tartalmazza a magyar nyelvű tananyagot és a tanúsítványt.

*Az ár tartalmazza továbbá a közvetített szolgáltatást (délelőtti és délutáni frissítők, ebéd).

*Az ár NEM tartalmazza a szállásköltséget. Külön kérés esetén szívesen ajánlunk egy közelben lévő szállodát vagy panziót.