(ID 415-HU) Autóipari minőségügyi eszközök (Core Tools) a minőségirányításhoz - (ID 415-HU) Autóipari minőségügyi eszközök (Core Tools) a minőségirányításhoz

(ID 415-HU) Autóipari minőségügyi eszközök (Core Tools) a minőségirányításhoz

 

A sikeres projekt munkához szükség van a tervezési folyamatok és módszerek ismeretére, valamint a módszerek közötti összefüggések megértésére.  

A képzésen részt vevők megismerkednek a minőségirányítás alapvető eszközeivel és megtanulják, hogyan alkalmazzák azokat hatékonyan és céltudatosan.  

A képzés áttekintést nyújt az autóiparban és a beszállítói iparágban jelenleg használt alapvető eszközökről, azzal a céllal, hogy javuljon az ügyfelekkel és szállítókkal való kapcsolat, biztosítva a magas folyamat- és termékminőséget, rendszeresen jelentkező problémák megoldását és a hibák ismétlődésének elkerülését. Az eszközök használati lehetőségeit részletesen tárgyalják. Az Automotive Core Tools tehát kipróbált módszerek, amelyek szükségesek a minőségi tervezésben és irányításban.  

Tartalmazzák a fejlett minőségtervezést (MLA és APQP), a hibamód- és hatáselemzést (FMEA), a mérőrendszer elemzést (VDA 5 és MSA), a termék- és folyamat jóváhagyást (PPAP), a VDA 2-t és a gyártási folyamat és termék jóváhagyást, a statisztikai folyamatellenőrzést (SPC) és a 8D módszert.

Célok

• A résztvevők megértik az Automotive Core Tool-ok fontosságát az autóiparban.

• A résztvevők megismerik az egyes módszereket és szerkezetüket.

• A résztvevők megtudják, mi különbözteti meg a különböző módszereket, és mi az, ami közös bennük.

• A résztvevők megismerik a különböző módszerek alkalmazási területeit, és megtanulják megfelelően alkalmazni azokat a termékfejlesztési folyamatban.

Koncepció és módszerek

A módszereket és eljárási modelleket az aktuális gyakorlat példáin keresztül mutatjuk be, megvitatjuk és szemléltetjük. A program előadások és csoportmunka váltakozásával zajlik. A csoportfeladatok segítenek a résztvevőknek az elsajátított tanulmányok átültetésében a saját szakmai gyakorlatukba. Rövid esettanulmányok szolgálnak például az eszközök gyakorlati relevanciájának szemléltetésére. Különös figyelmet fordítunk a tapasztalatok megosztásának lehetőségeire.

Célcsoport

Ez a képzés a következőkre irányul:

• A termék- és folyamatfejlesztésben, vagy a termelésben dolgozó alkalmazottak,

• Azok a vezetők, akik áttekintést szeretnének kapni a minőségirányítás alapvető eszközeiről és azok kapcsolatairól, hogy ezt az ismeretet felhasználják szervezetük megerősítéséhez,

• Leendő folyamat- és rendszerauditok.

Részvételi előfeltételek

Az autóipar minőségirányításának alapvető ismerete előnyt jelent.

Megszerezhető képesítés

A tudásteszt (többválasztós teszt) sikeres letétele után képzettségi igazolást kap.

Időtartam

5 nap 

 

KÉPZÉSI INFORMÁCIÓK

Létszám

Minimális létszám 6, maximális létszám 12 fő.

Megszerezhető képesítés

A képzés sikeres elvégzésével Ön egy VDA QMC képzettségi igazolást kap. A vizsgára bocsátás feltétele a tanfolyam minimum 85%-án való részvétel.

A képzés
időtartama

5 nap

A képzés költsége

1325 EUR + ÁFA/fő (NYÍLT kontakt képzés)*

1250 EUR + ÁFA/fő (ONLINE képzés)**

Kihelyezett képzésre kérjen egyedi árajánlatot!

*Az ár tartalmazza az angol nyelvű tananyagot és a tanúsítványt.
*Az ár tartalmazza továbbá a közvetített szolgáltatást (délelőtti és délutáni frissítők, ebéd).
*Az ár NEM tartalmazza a szállásköltséget. Külön kérés esetén szívesen ajánlunk egy közelben lévő szállodát vagy panziót.

**Az ár tartalmazza a tanúsítványt.