(ID 503-HU) Termékbiztonsági és -megfelelőségi megbízott (PSCR) képesítés - (ID 503-HU) Termékbiztonsági és -megfelelőségi megbízott (PSCR) képesítés

(ID 503-HU) Termékbiztonsági és -megfelelőségi megbízott (PSCR) képesítés

A gépjárműipari beszállítói lánc minden egyes vállalata köteles termékei biztonságát és konformitását szavatolni. Ehhez szükség van országonként és régiónként a termékintegritásra vonatkozó érvényes törvényi szabályozásra és ezen túlmenően az általános és jogos biztonsági előírások betartására. Olyan termékek esetében, amelyek "nem biztonságosak" a piacon vagy olyan termékek esetén, amelyeknek a jogszabályi megfelelősége kérdéses, a felelősöknek haladéktalanul meg kell tenniük a szükséges intézkedéseket. Ahhoz, hogy a termékbiztonsági megbízottakra háruló sokrétű feladatokat az érintettek ismerjék és megértsék, átfogó tájékoztatásra és megfelelő képzésre van szükség. Ezt a célt szolgálja kétnapos továbbképzésünk, amelynek fókuszában a résztvevők mindennapi munkavégzése során felmerülő követelmények állnak. Öt modul foglalkozik a termékintegritás központi témáival és a termékbiztonsági megbízottak kompetenciáinak a kialakításával.

A KÉPZÉS CÉLJA
A középpontban olyan szakismeretek közvetítése áll, amelyek a termékbiztonsági felelősök tudását saját szakterületükön a lehető legmagasabb szintre emelik és ezáltal kompetenciáikat mindennapi feladataik elvégzése során erősítik.

A KÉPZÉS CÉLCSOPORTJA
Olyan vezetőket és munkatársakat várunk a gépjárműipar egész területéről, akik el fogják látni vagy már ellátják a termékbiztonsági megbízott feladatait.

A KÉPZÉS TARTALMA

- Áttekintjük a felelősségi köröket a fejlesztéstől a gyártáson át, egészen a rendeltetésszerű használat végéig a teljes beszállítói palettán.

- Megtárgyalásra kerülnek a termékintegritás irányításának és a termék egész életciklusra jellemző integritásának a kérdései, észlelt eltérések esetén cselekvési ajánlások kerülnek megfogalmazásra és konkrét példák ismertetésére is sor kerül a megfelelő eszközökre és módszerekre vonatkozóan.

 

RÉSZVÉTELI FELTÉTEL

- A képzésen való részvételhez előny a műszaki és üzemgazdasági végzettség, valamint a gépjárműipari minőségbiztosítás területén, elsősorban a reklamációk és kártérítések lebonyolítása terén szerzett tapasztalat.

- Előny továbbá, ha a résztvevő rendelkezik a termékek és folyamatok műszaki kockázatainak elemzése terén szerzett ismeretekkel és tapasztalatokkal (pl. FMEA moderátor, VDA 6.3 folyamat auditor, fejlesztő), valamint a vállalatnál gyártott termékek felhasználásával, a technika állásával, illetve az érvényes jogszabályokból és vevői elvárásokból származó követelményrendszerrel kapcsolatos tudásanyaggal.

 

KAPCSOLÓDÓ IRODALOM
VDA-kötet: Termékintegritás


KÉPZÉSI INFORMÁCIÓK

Létszám

Minimális létszám 6 fő, maximális létszám 12 fő.

Megszerezhető képesítés

A képzés sikeres elvégzésével Ön egy VDA QMC tanúsítványt kap. A vizsgára bocsátás feltétele a tanfolyam minimum 85%-án való részvétel.

A képzés
időtartama

2 nap. A képzés az első napon 9 órakor kezdődik és a második napon a vizsga lezárásakor körülbelül 17 órakor fejeződik be.

A képzés díja

705 EUR + ÁFA/fő (Az ár nyílt KONTAKT képzés esetén érvényes. Kihelyezett képzésre kérjen egyedi árajánlatot!)*

645 EUR + ÁFA/fő (Az ár nyílt ONLINE képzés esetén érvényes. Kihelyezett képzésre kérjen egyedi árajánlatot!)**

*Az ár tartalmazza a magyar nyelvű tananyagot és a tanúsítványt.
*
Az ár tartalmazza továbbá a közvetített szolgáltatást (délelőtti és délutáni frissítők, ebéd).
*Az ár NEM tartalmazza a vonatkozó kézikönyvek költségét. Külön kérésre és díjazás fejében ezeket tudjuk biztosítani.
*Az ár NEM tartalmazza a szállásköltséget. Külön kérés esetén szívesen ajánlunk egy közelben lévő szállodát vagy panziót.

**Az ár tartalmazza a tanúsítványt.