(ID 974-HU) VDA 19.2 Műszaki tisztaság a gyártásban “Képesített asszisztens” képzés - (ID 974-HU) VDA 19.2 Műszaki tisztaság a gyártásban “Képesített asszisztens” képzés

(ID 974-HU) VDA 19.2 Műszaki tisztaság a gyártásban “Képesített asszisztens” képzés

Az alkatrészek és a szerelt egységek műszaki tisztasága a korszerű járművek gyártása során fontos funkcionális minőségi jellemzőnek számít. A korszerű járművek funkcióját biztosítva egyre nagyobb szerepet kap a tisztasági rendszerek beépítési és beleértve a folyadékáramlást. Az elmúlt évek tapasztalatai azt mutatják, hogy a tisztaság abszolút szükséges az egyes alkatrészek szintjén, de ennek a tisztaságnak a minőségi szintje nem biztosított.


Az egyes alkatrészek tisztítása után, az egyes hatások számossága fordulhat elő, és a folyamatok okozhatnak újraszennyeződést vagy a szerelés során funkció-kritikus részecskék kerülhetnek bele. Ezen minőségileg tisztasági követelményeknek megfelelve olyan eredményes és költséghatékony megelőző és azonnali tevékenységeket kell választani, amellyel jelentős változást lehet felmutatni.

A KÉPZÉS CÉLJA
A kétnapos képzés alatt a résztvevők elsajátíthatják a tisztasági követelmények alapjait, az újraszennyeződések megakadályozásához szükséges intézkedések meghatározásának és értékelésének módját. A környezet, logisztika, személyzet és a gyártóberendezések különféle hatásait figyelembevéve, és természetesen a tisztasági hatások mérésének módszereivel a résztvevők elsajátíthatják a műszaki tisztaság független és szisztematikus megközelítését azonosítva a szükségtelen tisztasági méréseket és elkerülve a felesleges beruházásokat.

A KÉPZÉS CÉLCSOPORTJA
Olyan autóipari beszállítók specialistái, akik felelősek a műszaki tisztaság tervezéséért és optimalizálásáért, mint gyártás tervező, folyamat gazdák, logisztikai operátorok, termék és folyamat tervező mérnökök, minőségbiztosítási dolgozók, és mindenki, aki felelős valamilyen tevékenységért a vevő-beszállító kapcsolatban.

A KÉPZÉS TARTALMA

Elméleti alapok

- A műszaki tisztaság általános bevezetése

- Tisztasági területek tervezése

- Csomagolási koncepciók és logisztikai folyamatok

- Gyártó berendezések és az azokhoz kapcsolódó gyártó folyamatok tervezési alapjai

- Személyzeti és öltözködési koncepció

- Módszerek és folyamatok a tisztasági mérések hatásaira vonatkozóan


Gyakorlatok és esettanulmányok

- Az elméleti szakaszok lezárását tematikusan összeállított esettanulmányok követik, melyek segítségével a hallgatók gyakorolják és elmélyítik a megszerzett
tudást.
- A gyakorlat célja erősíteni az elemző képességet, mellyel a tisztasági láncban a gyengeségek azonosításra kerülnek, és azokhoz konzekvensen megoldási javaslatok kerülnek meghatározásra.
- Minden esettanulmány 3-6 fős csoportokban történik egyedi feladtok alapján. A csoport az eredményt prezentálja és közös kiértékelés történik.


Írásbeli vizsga
- Tudás teszt (több-felelet választós) 20 kérdéssel.

MEGSZEREZHETŐ KÉPESÍTÉS
A tanfolyam elvégzését és az eredményes tudásellenőrzést követően a hallgatók a sikeres részvételt igazoló „VDA 19.2 Képesített asszisztens” („VDA 19.2 Skilled Assisstant”) VDA QMC részvételi igazolást kapnak.

 

KÉPZÉSI INFORMÁCIÓK

Létszám

Minimális létszám 6, maximális létszám 12 fő

Megszerezhető képesítés

A képzés sikeres elvégzésével Ön egy VDA QMC tanúsítványt kap. A vizsgára bocsátás feltétele a tanfolyam minimum 85%-án való részvétel.

A képzés
időtartama

2 nap. A képzés az első napon 9 órakor kezdődik és a második napon, a vizsga lezárásakor körülbelül 17 órakor fejeződik be.

A képzés költsége

530 EUR + ÁFA/fő (Az ár nyílt KONTAKT képzés esetén érvényes. Kihelyezett képzésre kérjen egyedi árajánlatot!)*

480 EUR + ÁFA/fő (Az ár nyílt ONLINE képzés esetén érvényes. Kihelyezett képzésre kérjen egyedi árajánlatot!)**

 

*Az ár tartalmazza a magyar nyelvű tananyagot és a tanúsítványt.

*Az ár tartalmazza továbbá a közvetített szolgáltatást (délelőtti és délutáni frissítők, ebéd).

*Az ár NEM tartalmazza a vonatkozó kézikönyvek költségét. Külön kérésre és díjazás fejében ezeket tudjuk biztosítani.

*Az ár NEM tartalmazza a szállásköltséget. Külön kérés esetén szívesen ajánlunk egy közelben lévő szállodát vagy panziót.