VDA 6.3 - Folyamataudit - magyar nyelvű kiadvány - VDA 6.3 - Folyamataudit - magyar nyelvű kiadvány

Kiadványok


VDA 6.3 - Folyamataudit - magyar nyelvű kiadvány

3. átdolgozott kiadás, 2016. december

A műszaki fejlődés, a vevői elvárások és az új gyártási technológiák egyre növekvő követelményeket támasztana a vevői és beszállítói folyamatok teljes láncolatában, és a cégek minőségirányítási rendszereit mindig új és egyre nehezebb feladatok elé állítják. A teljes gyártói- és beszállítói láncba robosztus folyamatokra és azok biztosítására van szükség.

E folyamatok elemzésének a VDA 6.3 szerinti folyamataudit egy jelentős és megalapozott módszere. A folyamatok tényleges végrehajtásának helyszíni ellenőrzésével, a kapcsolati pontok és a támogató funkciók figyelembevételével, a folyamataudit a projekt és a sorozatgyártás szakaszában is eredményes feltáró eszközként használható.

Az 1998-as első kiadást követően 2010-ben egy gyökeres átdolgozás történt. A 2016-os kiadással pedig, az azóta felgyűlt tapasztalatok felhasználásával újabb frissítésre és ésszerűsítésre került sor.

A VDA 6.3 folyamatszabvány az egységes kérdéskatalógus és értékelési szempontok mellett a folyamatauditorok képzettségére, valamint a folyamatauditok előkészítésére és végrehajtására vonatkozó előírásokat is tartalmazza.