(ID 352-HU) Vizsga VDA 6.2 szerinti 1., 2. és 3. fél általi auditorok számára - (ID 352-HU) Vizsga VDA 6.2 szerinti 1., 2. és 3. fél általi auditorok számára

(ID 352-HU) Vizsga VDA 6.2 szerinti 1., 2. és 3. fél általi auditorok számára

HÁTTÉR ÉS TÉMA

 

A VDA 6.2 szabványt először a VDA 1997-ben adta ki és az új ISO 9001:2015 szabványra épülve alapvetően átdolgozásra került. Követelményeket tartalmaz olyan vállalkozások számára, amelyek autóipari szolgáltatásokat nyújtanak a termék életciklusa során, és ezáltal az autóipar termék- és szolgáltatásminőségét befolyásolják.
Ezzel a szolgáltatók is kapnak lehetőséget arra, hogy egy autóipari szabvány szerint tanúsíttathatják magukat. Különösen a gépjármű-kereskedelemben működő vállalatok, valamint számos szállítási és logisztikai vállalat használhatja ezt a lehetőséget az ügyfél-orientáció folyamatos optimalizálására. De a VDA 6.2 segítségével a belső szolgáltatóknak, mint pl. fejlesztés, logisztika és beszerzés, is értékes eszköz áll rendelkezésre a folyamatos fejlesztéshez.
A saját vállalkozáson belüli bevezetéshez, valamint a VDA 6.2 szerinti tanúsítási folyamathoz jól képzett auditorok szükségesek, akik ezzel a vizsgával megszerezhetik a hivatalos képesítésüket.


CÉLCSOPORT


Leendő VDA 6.2 szerinti 1., 2. és 3. fél általi auditorok számára.

CÉLOK

 

Ebben a vizsgában felmérésre kerül a résztvevők szakmai tudása és kompetenciája, akik hivatalos igazolást kapnak az 1., 2. és 3. fél általi auditok elvégzésére való képességükről.


KONCEPCIÓ ÉS MÓDSZEREK

 

A vizsganapon a résztvevők egy 40 kérdéses írásbeli tesztet kapnak, amely kitöltésére 60 perc áll rendelkezésükre. Azontúl a leendő 1., 2. és 3. fél általi auditoroknak egy szóbeli vizsgát is kell tenniük, amely egy 20 perces interjúból és egy 30 perces előkészítési fázisból áll. Az előkészítéshez lehet használni a képzésen kiadott írott segédanyagokat (beleértve a szabvány kötetet), amelyeket a vizsganapra mindenkinek egyénileg kell magával hoznia.


RÉSZVÉTELI FELTÉTELEK

 

A vizsganapon való részvétel engedélyezése a jelentkezés sikeres elbírálását követően történik. A követelményeket az auditorok tevékenységi körétől függően eltérően szabályozzák, és a következőket tartalmazzák: az ISO 9001 ismerete és szakmai tapasztalat az autóipar szolgáltató szektorában. Szintén követelmény a sikeres részvétel a „VDA 6.2 szerinti 1., 2. és 3. fél általi auditori képzés”. A 3.fél általi auditorok számára a vizsgára való jelentkezést csak a VDA QMC által jóváhagyott tanúsító testület végezheti.


DIGITÁLIS TANÚSÍTVÁNY

 

Az írásbeli és a szóbeli vizsga sikeres elvégzése után a résztvevők egyedi sorszámmal ellátott digitális tanúsítványt kapnak.

 

KÉPZÉSI INFORMÁCIÓK
 

Létszám

Minimális létszám 6, maximális létszám 12 fő.

Megszerezhető képesítés

Az írásbeli és a szóbeli vizsga sikeres elvégzése után a résztvevők egyedi sorszámmal ellátott digitális tanúsítványt kapnak.

A vizsgára bocsátás feltétele a tanfolyam minimum 85%-án való részvétel.

A képzés
időtartama

2 nap. A képzés az első napon 9 órakor kezdődik és a második napon, a vizsga lezárásakor körülbelül 17 órakor fejeződik be.

A képzés költsége

495 EUR + ÁFA / fő (Az ár nyílt KONTAKT képzés esetén érvényes. Kihelyezett képzésre kérjen egyedi árajánlatot!)*

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

*Az ár tartalmazza a magyar nyelvű tananyagot és a tanúsítványt.
*
Az ár tartalmazza továbbá a közvetített szolgáltatást (délelőtti és délutáni frissítők, ebéd).
*Az ár NEM tartalmazza a vonatkozó kézikönyvek költségét. Külön kérésre és díjazás fejében ezeket tudjuk biztosítani.
*Az ár NEM tartalmazza a szállásköltséget. Külön kérés esetén szívesen ajánlunk egy közelben lévő szállodát vagy panziót.