Új kártyahosszabbítási szabályok!

null Új kártyahosszabbítási szabályok!

Autóipari képzések és tanácsadás


Új kártyahosszabbítási szabályok!

Új kártyahosszabbítási szabályok

A tanúsított VDA 6.3 auditori képesítés fenntartása elengedhetetlen a gépjárműiparban. Vannak olyan vevők, akik megkövetelik a beszállítóiktól, hogy auditoraik VDA QMC tanúsítvánnyal és auditor kártyával rendelkezzenek!

2020-tól a legmagasabb szintű folyamat auditori képesítés megszerzéséhez és érvényességének meghosszabbításához is szükséges az autóipari minőségtechnikák mélyreható ismeretének igazolása.

Hogyan történhet ez?

Ha az auditor rendelkezik korábbi VDA QMC képzési igazolásokkal a core tool-okról, azokat automatikusan elfogadják. Ha az auditor nem tudja igazolni a core tool ismereteit, vagy ismereteit nem a VDA QMC-nél szerezte, egy online kvíz kitöltésével kell számot adni ismereteiről. A kvíz eredményes teljesítése az ismeretek meglétét igazolja. Sikertelen kvíz esetén azonban az auditornak el kell végeznie valamely VDA QMC Core Tools képzést, meglévő, kicsit megkopott ismeretek esetén célszerűen az ID 417-HU Autóipari minőségügyi eszközök (Core Tools) a folyamat- és rendszer auditorok számára címűt, egyéb esetben a Core Tools professional képzést.

Egy már korábban is létező feltétel a tanúsítványok érvényességének meghosszabbítására a megfelelő audit tapasztalat igazolása, ami a gyakorlatban az érvényességi idő alatt legalább öt darab audit, összesen legalább 10 auditnap igazolását jelenti. Ha az auditor ezt nem tudja teljesíteni, el kell végeznie az ID 341 “Workshop tanúsított folyamatauditoroknak” nevű képzést.

Fontos kérdés, hogy ha a jelenlegi a COVID-19 járvánnyal összefüggő korlátozások miatt egy auditor nem tudja összegyűjteni a szükséges audit napokat, képesítése érvényét veszti, lejár e? A VDA QMC a helyzetre való tekintettel olyan ideiglenes szabályozást vezetett be, hogy azoknak az auditoroknak, akiknek a tanúsítványa 2020. december 31-ig jár le és a szükséges audit napokat nem tudják igazolni, az érvényességet automatikusan 2021. március 31-ig meghosszabbítják.

Két dolgot célszerű azonban mérlegelni. Az egyik, hogy a megfelelő számú auditot az auditor jövő év március 31-ig össze tudja-e gyűjteni? A másik, hogy rendelkezik e megfelelő core tools ismeretekkel? Mind az ID 341 “Workshop tanúsított folyamatauditoroknak” nevű képzés, mind az ID 417-HU Autóipari minőségügyi eszközök (Core Tools) a folyamat- és rendszer auditorok számára képzés ideiglenesen elérhető online formában. Ezzel minimálisan az utazási, egyes esetekben a szállás költséget is meg lehet takarítani. Ezen túl fontos szempont lehet, hogy a jelenlegi helyzetben talán könnyebben lehet a kollégákat kivenni a munkából képzésekre, mint az újraindulás után, amikor újra teljes fordulatszámon dolgoznak a cégek.

Szolgáltatásaink

A saját és a VDA QMC licencképzésekkel minden gépjárműipari és a legtöbb ipari, gyártó cég kompetenciafejlesztési igényét ki tudjuk elégíteni.

A beszerzett anyagok és alkatrészek minősége az egyik legfontosabb tényező a gyártásban, ezért a beszállítók kiválasztása, jóváhagyása, felügyelete és fejlesztése alapvető az üzleti siker érdekében.

A megbízható információk és adatok kulcsfontosságúak a döntéshozásban a vezetőség számára. Ezen információk forrásai lehetnek az eredményes, professzionális auditok.

Az idő pénz! Miért találna ki létező folyamatokat és módszereket, ha azokat már meghatározták és bizonyítottak a gyakorlatban?

Rendezvénynaptár

A SMANAG a legmegfelelőbb eszköz a személyre szabott

szervezeti sikermenedzsment számára.

Tervezheti, működtetheti és irányíthatja a folyamatait és tevékenységeit

értéknövelő módon, figyelembe véve a vonatkozó

nemzetközi irányítási szabványokat,

a vevők és más érdekelt felek követelményeit.

 

Sign up for free trial to our ultimate software solution